ترمیم دندان با برداشتن پوسیدگی ها توسط مته دندانپزشکی آغاز می شود.

مقدمه:

ترمیم دندان به دنبال پوسیدگی آن انجام می شود. حفره های بین دندانی معمولاً در اثر مصرف بیش از حد شیرینی جات و عدم رسیدگی به دندان ها ایجاد می شوند. این حفره ها به دلیل باقی ماندن مواد غذایی روی دندان و پوسیدگی آن تشکیل می شوند. باکتری هایی که در پلاک های دندانی وجود دارند قند را به راحتی تجزیه کرده و اسید تولید می کنند. در نتیجه اسید مینای دندان را از بین می برد. اگر جلوی این فرآیند گرفته نشود می تواند حفره ای را در دندان ایجاد کند.

پوسیدگی های بین دندانی:

اگر برای ترمیم دندان به دندانپزشک مراجعه کرده اید به احتمال زیاد روی یک یا چند دندان شما حفره ها و پوسیدگی هایی ایجاد شده است. اما برای درمان پوسیدگی های بین دندانی چه می توان کرد؟

ترمیم دندان با برداشتن پوسیدگی ها توسط مته دندانپزشکی آغاز می شود.

ترمیم دندان با برداشتن پوسیدگی ها توسط مته دندانپزشکی آغاز می شود.

علائم پوسیدگی بین دندانی:

ترمیم دندان معمولاً برای رفع پوسیدگی های بین دندانی انجام می شود. علائم و نشانه های زیادی برای پوسیدگی بین دندانی وجود دارند که بر اساس محل و وسعت متفاوت هستند. پوسیدگی ها در مراحل ابتدایی معمولاً علامتی ندارند. اما زمانی متوجه آن ها خواهید شد که با علائم زیر همراه شوند:

• دندان درد: این درد به صورت خود به خود و بدون هیچ دلیل قبلی به یکباره رخ می دهد.

• حساسیت دندانی: حساسیت دندان ها با درد خفیف و شدید به هنگام خوردن نوشیدنی ها و مواد غذایی گرم و سرد و شیرین رخ می دهد.

• حفره و لک روی دندان ها: لک های سیاه، قهوه ای و سفید روی سطح دندان ها به دلیل پوسیدگی به وجود می آیند.

• درد در هنگام جویدن: این درد با جویدن یا گاز گرفتن احساس می شود.

ترمیم دندان های پوسیده:

ترمیم دندان در مراحل اولیه می تواند از گسترش پوسیدگی جلوگیری کند. لازمه این کار مراجعه منظم به دندانپزشک برای انجام معاینات پزشکی است. رها کردن دندان های پوسیده می تواند مشکلات جدی تری را به همراه داشته باشد. در ادامه به روش های مختلف برای درمان و ترمیم دندان های پوسیده اشاره ای خواهیم داشت.

– ترمیم دندان به صورت طبیعی:

در طول روز دندان ها در اثر خوردن و آشامیدن، مواد معدنی را از دست می دهند. عوامل مختلفی از جمله بزاق، باکتری های دهانی و اسید دهان می توانند بر روند و میزان این املاح زدایی تأثیر بگذارند. بدن به طور طبیعی می تواند این املاح زدایی را در فرآیندی طبیعی به نام Remineralization جبران کند. اگر املاح زدایی در بدن بیشتر از Remineralization رخ دهد، دندان ها دچار پوسیدگی خواهند شد. اما بدن به طور طبیعی مواد معدنی از جمله کلسیم و فسفات را از بزاق می گیرد. این مواد در مینای دندان رسوب می کنند. در نهایت جذب مواد معدنی، منجر به تقویت دندان ها می شود.

در ترمیم دندان با مواد کامپوزیتی از اشعه لیزر استفاده می شود.

در ترمیم دندان با مواد کامپوزیتی از اشعه لیزر استفاده می شود.

– پر کردن دندان:

از رایج ترین روش های ترمیم دندان، پر کردن آن بعد از برداشتن پوسیدگی ها است. پر کردن دندان به وسیله مواد مختلفی از جمله آمالگام، کامپوزیت دندان، گلاس آینومر و طلا انجام می شود. آمالگام ماده ای است که از قلع، جیوه، نقره و مس ساخته می شود و بسیار ارزان و ماندگار است. کامپوزیت نیز ماده ای نرم است که از رزین و پلاستیک ساخته می شود و به کمک لیزر سخت می شود. گلاس آینومر از ترکیب شیشه و اکریلیک ساخته شده و عملکرد ضعیف تری دارد. از این ماده معمولاً برای پر کردن دندان کودکان استفاده می شود. طلا یک پر کننده دندان گران و با دوام است، اما استفاده از آن رایج نیست.

ترمیم دندان به کمک پر کننده ها در مطب دندانپزشکی انجام می شود. برای انجام این کار دندان و لثه با تزریق مواد بی حسی، سر می شوند. سپس ناحیه پوسیده با استفاده از مته دندانپزشکی تراشیده و حفره ایجاد شده با مواد پر می شود. در نهایت قسمت پر شده صیقل خورده و تنظیم می شود.

– عصب کشی:

یکی دیگر از روش های ترمیم دندان عصب کشی است. داشتن درد مکرر در دندان و حساسیت بسیار بالای آن می تواند نشانه ای از آسیب به ریشه باشد. زمانی که پوسیدگی دندان به حدی پیشرفت کند که عصب و رگ های خونی ریشه را درگیر کند، عصب کشی بهترین راه درمان است.

قبل از روکش کردن، ترمیم دندان و عصب کشی انجام می شود.

قبل از روکش کردن، ترمیم دندان و عصب کشی انجام می شود.

– روکش کردن:

روکش های دندانی زمانی که ریشه دندان باقی مانده و قابل درمان است مورد استفاده قرار می گیرند. زمانیکه تاج دندان با وسعت بسیار زیادی دچار پوسیدگی شده است، دوام دندان به شدت کاهش می یابد. بنابراین پس از درمان ریشه از تاج های مصنوعی یا روکش استفاده می شود.

– کشیدن دندان:

در مواردی که ترمیم دندان امکان پذیر نباشد، تنها راه کشیدن دندان و خارج کردن ریشه آن است.

جلوگیری از پوسیدگی دندان:

برای جلوگیری از پوسیدگی دندان باید نکات بهداشتی دهان و دندان را به درستی رعایت کرد. حداقل دو بار در روز بعد از وعده های غذایی دندان هایتان را با خمیر دندان حاوی فلوراید مسواک کنید. استفاده از نخ دندان و دهانشویه را فراموش نکنید. داشتن یک رژیم غذایی سالم و مراجعه منظم به دندانپزشک برای ترمیم دندان ها نیز بسیار مهم است.

منابع:
https://www.verywellhealth.com/cavity-between-teeth-5215707

دسته بندی ها
بلاگ

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

آخرین نمونه کارها

به راهنمایی و یا مشاوره نیاز دارید؟

متن کپی رایت شرکت. تمامی حقوق محفوظ است.