ایمپلنت دندان دیجیتال یکی از شیوه های است که برای جایگزینی دندان های از دست رفته و آسیبدیده مورد استفاده قرار می گیرد. دندان یکی از عضو های مهم بدن به شمار می آید که علاوه بر کارکرد مثبتی که دارد، بر روی حالات و زیبایی چهره نیز تاثیر می گذارد. با اینکه مراقبت از دندان ها زمان زیادی نمی برد و به راحتی قابل انجام است، اما بسیاری از افراد در این زمینه، کوتاهی کرده و در نتیجه با پوسیدگی و آسیب های دندانی روبرو می شوند.
در این حالت می بایست دندانهایی که دچار آسیبهای حاد یا شدید شدهاند را کشید. اما جای خالی دندان می تواند در موارد متعددی تاثیر گذاشته و ظاهر فرد را با تغییر روبرو کند. امروزه ایمپلنت دندان یکی از بهترین شیوه ها برای جبران دندان های از دست رفته است که به روش های مختلفی انجام می پذیرد. در ادامه به بررسی ایمپلنت دندان دیجیتال پرداخته و مزایای آن را شرح خواهیم داد.
ایمپلنت دندان دیجیتال یکی از شیوه های است که برای جایگزینی دندان های از دست رفته و آسیبدیده مورد استفاده قرار می گیرد.
ایمپلنت دندان دیجیتال چیست؟
ایمپلنت دندان دیجیتال شیوه ای برای کاشت دندان مصنوعی، به جای دندان های آسیب دیده و از دست رفته است. دندان ها به طور معمول بر اساس وضعیت دهان و فک بیمار ساخته و کاشته می شوند. این شیوه درمانی با ایمپلنت معمولی تفاوت هایی محسوس دارد. در شیوه معمول کاشت ایمپلنت دندان، دندانپزشک برش هایی بزرگ را بر روی لثه بیمار به وجود آورده و پایه ایمپلنت را درون استخوان فک جایگذاری می کند. اما ایمپلنت دندان دیجیتال به شکل متفاوتی نصب شده و کار گذاشته می شود.
در این شیوه با استفاده از تجهیزات دیجیتال و پیشرفته، لثه برش داده میشود که این موضوع سبب کاهش درد و عارضه های جانبی خواهد شد. اگرچه استفاده از تجهیزات پیشرفته و به روز، مستلزم هزینه بیشتری برای درمان است، اما در نهایت، فرایند کاشت ایمپلنت با ظرافت و دقت بیشتری انجام میشود و در نتیجه درمان نیز، تغییرات قابل ملاحظه ای به وجود خواهد آمد.
همچنین ایمپلنت دندان دیجیتال نسبت به ایمپلنت معمولی در مدت زمان کمتری کاشته می شود و فرآیند درمان آن نیز کوتاه تر خواهد بود. همین دلیل ایمپلنت دندان دیجیتال با سهولت بیشتری قابل انجام بوده و نتایج مطلوب تری را به همراه خواهد داشت.
ایمپلنت دیجیتال چطور انجام می شود؟
برای کاشت ایمپلنت دندان به شیوه دیجیتال، لازم است تا در ابتدا، از دهان و دندان فرد عکس برداری انجام شود. زیرا موارد مختلفی را می بایست پیش از درمان مورد ارزیابی قرار داده و بر آن اساس برای کاشت پایه ایمپلنت اقدام نمود. برای مثال، تراکم استخوان فک، وضعیت دندان ها و ریشه دندان مورد بررسی قرار می گیرد.
پس از اینکه عکس برداری از فک و دندان ها انجام شد، دندانپزشک سایر مراحل درمانی را به واسطه تکنولوژی های جدید آغاز می کند. در روش نوین کاشت ایمپلنت دندان دیجیتال، دندانپزشکان از دستگاه هایی با دقت بسیار بالا برای برش لثه استفاده می کنند و بدین شیوه پایه تیتانیومی ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهند.
برای کاشت ایمپلنت دندان به شیوه دیجیتال، لازم است تا در ابتدا، متخصص از دهان و دندان فرد عکس برداری انجام شود.
مزایای استفاده از ایمپلنت دندان دیجیتال
کوتاه بودن طول درمان: ایمپلنت دندان دیجیتال به دلیل استفاده از دستگاه های دقیق، سرعتی بسیار بالا داشته و طول درمان نیز کمتر از کاشت ایمپلنت دندان به شیوه معمول است.
طول عمر زیاد: برای کاشت ایمپلنت به شیوه دیجیتال از ظرافت و دقت بیشتری استفاده می شود و بدین ترتیب طول عمر آن تا ۳۰ سال هم خواهد رسید.
درد کمتر: این روش به شیوه ای انجام می شود که با درد و خونریزی بسیار کمتری همراه است.
ظاهری طبیعی تر دندان: دندانی که به واسطه ایمپلنت دندان دیجیتال کاشته می شود شباهت زیادی به دندان های طبیعی دارد.
ریسک کمتر: معمولا هیچکدام از شیوه های درمانی بدون ریسک نیستند. اما این شیوه به دلیل استفاده از تجهیزات بسیار پیشرفته، ریسک کمی دارد و نتیجه مطلوب تری را به ارمغان خواهد آورد.
استفاده از ایمپلنت دندان دیجیتال نتایج بسیار عالی را به همراه خواهد آورد.
این شیوه چه معایبی را به دنبال خواهد داشت؟
با توجه به نکاتی که مطرح شد، می توان متوجه این موضوع شد که استفاده از ایمپلنت دندان دیجیتال نتایج بسیار عالی را به همراه خواهد آورد. همچنین این شیوه شرایط آسان تری را برای بیمار ایجاد خواهد کرد. اما باید این نکته را نیز مورد توجه قرار داد که هزینه این درمان بیشتر از ایمپلنت معمولی بوده و این به عنوان یکی از معایب آن به شمار می آيد. البته این هزینه به دلیل استفاده از دستگاه ها و تجهیزات به روز، افزایش یافته و به نوعی می توان آن را منطقی تلقی نمود.
ایمپلنت دیجیتال دندان برای چه افرادی قابل انجام است؟
ایمپلنت دندان دیجیتال را می توان همانند ایمپلنت معمولی دندان، برای افرادی که سن رشد را گذرانده اند، مورد استفاده قرار داد. اما ارزیابی های اولیه دندانپزشک مشخص می کند که این شیوه درمانی برای بیمار مناسب است یا خیر. همچنین این نوع ایمپلنت برای برخی از افراد منع شده است و ممکن است عوارض غیر قابل جبرانی را بر جای گذارد.
به همین جهت، توصیه می شود که ایمپلنت دندان دیجیتال برای افراد مبتلا به دیابت، سرطان یا بیماری های عفونی مورد استفاده قرار نگیرد. هنگامی که ایمپلنت برای این افراد مورد استفاده قرار بگیرد، احتمالا درمان ناموفق بوده و نتیجه مورد انتظار، کسب نخواهد شد.