ثابت ماندن ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟ همه چیز درباره ایمپلنت

معمولا بیشتر افراد به دلیل افزایش سن، خراب شدن دندان ها و ... دندان های خود را از دست می دهند. این مسئله علاوه بر این که ظاهر اشخاص را تحت تأثیر قرار می دهد، با تأثیرات منفی در غذا خوردن، هضم غذا، جویدن و حتی صحبت کردن افراد همراه می باشد. افراد همواره به دنبال روش های دائمی برای جایگزین کردن دندان های قبلی خود می باشند. طی سالیان گذشته بسیاری از افراد از روش پروتز دندان یا دندان مصنوعی استفاده می کردند. اما این روش با مشکلات زیادی از جمله متحرک بودن مجموعه دندان ها همراه بود. بعدها روش بهتری تحت عنوان ایمپلنت دندان جایگزین روش پروتز دندان شد.

ایمپلنت دندان روشی دائمی است که می تواند جایگزین دندان های از دست رفته شما باشد. امروزه نگرانی افراد برای از دست دادن دندان ها کم شده و ترجیح آن ها بر این است که از دندان مصنوعی استفاده نکنند. در ارتباط با ایمپلنت می توان گفت که این روش هیچ گونه مشکلی برای شخص نداشته و فرد تا آخر عمر می تواند از آن استفاده کند. در این مقاله در نظر داریم به بررسی ایمپلنت دندان، عوارض و مزایای این روش بپردازیم.

منظور از ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان یا فیکسچر از جنس فلز تیتانیوم و شبیه به پیچی مخروطی شکل است. برای ساخت ایمپلنت دقت زیادی لازم است و این فیکسچرها درست به اندازه ریشه دندان بوده و به جای آن گذاشته می شوند. ایمپلنت دندان به دو صورت متحرک و ثابت استفاده شده و جایگزین دندان های از رفته می باشد. جنس ایمپلنت به گونه ای است که با استخوان فک سازگار است. به همین خاطر به هیچ وجه باعث آسیب به استخوان ها و ایجاد لغزش و صدا نمی شود. همان طور که پیشتر اشاره کردیم، ایمپلنت دندان جایگزین دائمی برای دندان های از دست رفته می باشد. به همین خاطر ساخت آن ها به تمرکز و دقت بسیار زیادی نیاز دارد.

در واقع دندانپزشک فیکسچر را درون استخوان فک جایگزین می نماید. بعد از این که سلول های استخوان ساز شروع به استخوان سازی در سطح ایمپلنت نمودند، ظرف چند ماه ایمپلنت و استخوان های فک به یکدیگر اتصال می یابند. در نهایت بعد از جوش خوردن ایمپلنت و استخوان فک، نوبت قرار گرفتن روکش بر روی پایه خواهد شد. نکته قابل توجه این است که ایمپلنت دندان هیچ گونه محدودیت سنی نداشته و همه افراد با رعایت برخی دستورالعمل ها قادر به ایمپلنت دندان های خود می باشند.

اجزای ایمپلنت دندان

آشنایی با انواع ایمپلنت دندان

معمولا ایمپلنت دندان به دو نوع بدون پیچ و پیچ دار تقسیم می شود. معمولا نوع ایمپلنت با توجه به تشخیص دندانپزشک تعیین می شود. به این صورت که دندانپزشک بعد از معاینه با توجه به نوع روکش دندان و استخوان فک، نوع ایمپلنت را انتخاب می کند.

ایمپلنت دندان ریشه ای

یکی از شایع ترین و کاربردی ترین انواع ایمپلنت دندان، ایمپلنت ریشه ای می باشد که توسط بیشتر افراد انتخاب می شود. این نوع از ایمپلنت به دلیل قرار گرفتن در استخوان به ایمپلنت ریشه ای یا استخوانی معروف است. ایمپلنت ریشه ای طول و عرض متفاوتی داشته و همانند یک پیچ مخروطی شکل می باشد. لازم به ذکر است که دندانپزشک برای کاشت این نوع از ایمپلنت و به منظور کار گذاشتن پایه های دندان، باید عمق و عرض کافی را در استخوان ایجاد کند.

ایمپلنت چارچوب راموس

ایمپلنت چارچوب راموس فقط هنگامی که استخوان فک پایین نازک باشد یا استفاده از ایمپلنت ساب پریو استیل مد نظر باشد، مورد استفاده قرار می گیرد. این نوع از ایمپلنت در قسمت انتهایی استخوان فک در نزدیکی دندان عقل و چانه قرار دارد. هنگامی که ایمپلنت چارچوب راموس را قرار دادید و بافت اطراف آن ترمیم شد، میله فلزی بر روی لثه به خوبی قابل مشاهده است. در این مرحله نوبت به ساخت ایمپلنت ها می رسد. ایمپلنت ها درست به اندازه میله ها و در جای آن ها قرار می گیرند. مزیت ایمپلنت چارچوب راموس در این است که از ایجاد شکستگی در فک جلوگیری می کند.

مزایای ایمپلنت دندان در طول زمان

همان طور که می دانید داشتن دندان های زیبا و سالم می تواند موجب افزایش اعتماد به نفس در فرد شود. در حقیقت ایمپلنت دندان علاوه بر زیبایی ظاهر و ایجاد لبخندی زیبا می تواند مشکلات گوارشی ناشی از هضم غذا را بهبود ببخشد. در ادامه برخی از مهم ترین مزیت های ایمپلنت دندان را بررسی می کنیم.

مزایای ایمپلنت دندان

سرعت بالا در کاشت دندان

یکی از سریع ترین راه ها برای کاشت دندان، ایمپلنت می باشد. باید خاطر نشان ساخت در صورتی ایمپلنت دندان سریع ترین روش کاشت می باشد که استخوان های فک هیچ گونه مشکلی نداشته باشند.

حفظ سلامت دهان و دندان

یکی از اصلی ترین مزایای ایمپلنت دندان، حفظ سلامت دهان و دندان می باشد. وجود پایه های فلزی به جای ریشه دندان، مانع از خراب شدن دندان ها خواهد شد.

زیبایی دندان ها و بهبود ظاهر آن ها

یکی از مهم ترین مزایای ایمپلنت دندان، زیبایی دندان ها و بهبود بخشیدن به ظاهر آن ها می باشد. در واقع ایمپلنت دندان با حفظ استخوان ها، جلوی تخریب ساختار را گرفته و ظاهر دندان را بهبود می بخشد. زمانی که شخص تمامی دندان های خود را از دست می دهد، در استخوان فک او چیزی وجود ندارد که باعث تحریک رشد استخوان شود. همین امر موجب می شود که استخوان فک به مرور زمان تحلیل رفته و ساختار صورت از بین می رود. با از بین رفتن ساختار صورت، ناحیه چانه چروک شده و لب ها به طرف داخل جمع می شوند. این تغییرات سن شخص را بیشتر از چیزی که هست نشان می دهد. مزیت مهم ایمپلنت دندان این است که جلوی فروپاشی ساختار صورت را گرفته و چین و چروک را از بین می برد.

ثابت ماندن ایمپلنت

اصلی ترین مزیت ایمپلنت دندان برخلاف دندان های مصنوعی، ثابت بودن آن می باشد. شخص پس از کاشت ایمپلنت هیچ گونه مشکلی نداشته و بعد از گذشت مدت زمانی کوتاه به آن ها عادت می کند.

ثابت ماندن ایمپلنت دندان

طول عمر بالا

مهم ترین ویژگی ایمپلنت دندان، طول عمر بالای این روش می باشد که موجب محبوبیت آن در مقایسه با سایر روش ها شده است. این بدان معناست که در صورت رعایت بهداشت دهان و دندان، تا پایان عمر هیچ گونه مشکلی از ناحیه ایمپلنت ها نخواهید داشت.

افزایش اعتماد به نفس

می توان با اطمینان خاطر گفت که ایمپلنت دندان این امکان را برای شما فراهم می کند که به راحتی غذا بخورید، بخندید و از بودن در هر جمعی لذت ببرید. نکته جالب توجه این است که ایمپلنت های دندان کاملا شبیه به دندان های واقعی هستند و نیازی به تغییر سبک زندگی شخص نیست.

دریافت نتایج فوری

ایمپلنت دندان از یک سو موجب بهبود و تسریع روند هضم غذا و سلامت دهان و دندان می شود و از سوی دیگر راهکاری طولانی مدت برای حفظ زیبایی ظاهری شخص ارائه می دهد.

نگاهی به عوارض ایمپلنت دندان

با وجود مزایایی که ایمپلنت دندان دارد، اما همانند دیگر جراحی ها خالی از عوارض نمی باشد. نکته قابل توجه این است که برای جلوگیری از عوارض ایمپلنت دستورالعمل های بسیاری وجود دارد که در صورت رعایت آن ها این عوارض به حداقل خواهد رسید. تحقیقات مختلف نشان داده که نیمی از عوارض ایمپلنت ناشی از قصور دندانپزشکی و نیمی دیگر نتیجه عدم رعایت بهداشت و مراقبت های فردی است. برخی از مهم ترین عوارض ایمپلنت عبارتند از:

ایجاد حساسیت

از اصلی ترین عوارض ایمپلنت دندان، ایجاد حساسیت بعد از مصرف دارو می باشد. برای رفع این عارضه می توانید به پزشک متخصص مراجعه کنید.

تورم شدید بعد از کاشت ایمپلنت

به دلیل فشاری که حین جراحی به لثه ها وارد می شود، لثه ها ورم می کنند. این تورم در کمتر از یک هفته بهبود می یابد. به منظور تسکین این عارضه می توانید از کمپرسور یخ استفاده نمایید.

لق شدن دندان های کناری

یکی از عوارض شایع ایمپلنت دندان، امکان لق شدن دندان جانبی است که معمولا به طور خفیف اتفاق می افتد. لازم به ذکر است که این لق شدن موقتی بوده و زمانی که ایمپلنت به استخوان فک جوش بخورد، جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد.

خونریزی

مشاهده خونریزی بعد از تمامی جراحی ها که نیاز به برش لثه دارند، طبیعی می باشد. در حقیقت بعد از جراحی به دلیل بازسازی و ترمیم لثه ها میزان این خونریزی اندک است. در صورت تشدید خونریزی می توانید با دندانپزشک مشورت نمایید.

طولانی شدن روند بهبودی بعد از انجام ایمپلنت

یکی دیگر از عوارض ایمپلنت دندان این است که بعد از انجام آن و اتمام طول درمان، مدتی طول می کشد تا بهبودی حاصل شود. این احتمال وجود دارد که در این مدت ایمپلنت شما پس زده شود. البته این مشکل زمانی به وجود می آید که ایمپلنت با فک استخوان جوش نخورده و ضرورت پیوند استخوان احساس می شود.

ایجاد درد بعد از جراحی

یکی دیگر از عوارض ایمپلنت دندان، ایجاد درد در ناحیه سر می باشد. بنابراین به منظور تسکین درد می توانید از مسکن هایی که توسط دندانپزشک تجویز می شوند، استفاده کنید.

بروز عفونت

در حقیقت احتمال ایجاد عفونت بعد از جراحی ایمپلنت وجود دارد و ممکن است به دندان های طبیعی و رگ ها آسیب وارد شود. این موضوع بسیار ناراحت کننده و معمولا با درد همراه است. توصیه ما این است که بعد از جراحی ایمپلنت دندان تمامی نکات بهداشتی را رعایت کرده تا از بروز عفونت های شدید جلوگیری کنید. بدون شک مراقبت های بعد از جراحی، می تواند میزان عفونت را به حداقل برساند.

هزینه کاشت ایمپلنت دندان

در حقیقت هزینه کاشت ایمپلنت دندان شامل هزینه هایی است که طی مراحل مختلفی از درمان صرف می شود. معمولا این هزینه را شرایط دندانی فرد تعیین می کند. به طور کلی هزینه کاشت ایمپلنت پس از معاینه دندانپزشک تعیین شده و به عوامل مختلفی بستگی دارد که در ادامه به آن ها اشاره خواهیم کرد.

  • تعداد دفعاتی که به دندانپزشک مراجعه می کنید.
  •  تعیین یک مرحله ای یا دو مرحله ای بودن جراحی ایمپلنت
  •  ضرورت یا عدم ضرورت پیوند استخوان و نوع موادی که در پیوند استفاده می شود.
  •  هزینه هایی که به آزمایش ها و عکس برداری مربوط می شود.
  •  نوع تخصص دندانپزشک
  • تعداد ایمپلنتی که باید کاشته شود.
  •  درمان های جانبی شامل درمان پوسیدگی دندان، عفونت لثه و ...
  • تجهیزات و تکنولوژی هایی که مورد استفاده قرار می گیرد.
  •  جنس اباتمنت، روکش و ایمپلنت دندان
  •  هزینه هایی که صرف خرید دارو و دیگر تسهیلات می شود.

توصیه های ضروری بعد از ایمپلنت دندان

همان طور که اشاره کردیم همانند بسیاری از روش های درمانی، ایمپلنت دندان نیز با عوارضی محدود همراه است. اما با انتخابی درست و رعایت برخی مراقبت ها می توانیم این عوارض را کاهش دهیم. بهتر است بعد از ایمپلنت توصیه هایی را در دستور کار خود قرار دهید تا عوارض احتمالی آن را به حداقل برسانید.

- به مدت 1 روز از مسواک زدن پرهیز کنید.

- به منظور جلوگیری از عفونت در ناحیه ایمپلنت، از مصرف هرگونه دخانیات و مشروبات الکلی خودداری کنید.

- فراموش نکنید که بهترین کار بعد از جراحی استراحت می باشد. این کار اثر بی حسی را از بین می برد. در صورتی که برای تسکین درد خود نیاز به مسکن داشتید، تحت نظر دندانپزشک خود از مسکن استفاده کنید.

- در طول دوره نقاهت فقط از غذاهای نرم و مایعات استفاده کنید. فراموش نکنید که در این دوران به هیچ وجه نوشیدنی و  مواد غذایی داغ مصرف نکنید.

- تا 8 ساعت بعد از جراحی دهان خود را نشویید.

- سلامت دهان و دندان خود را حفظ کنید و همیشه از نخ دندان و مسواک استفاده کنید.

- تا زمان برطرف نشدن اثر بی حسی، از خوردن آب پرهیز کنید.

سخن پایانی

همان طور که در این مقاله اشاره کردیم، ایمپلنت دندان همانند سایر روش ها با مزایا و عوارضی همراه است. خوب است بدانید که در صورت عمل به دستورات دندانپزشک و رعایت بهداشت می توانید عوارض ناشی از ایمپلنت را تا حد امکان کاهش دهید. در صورت رعایت نکردن موارد مذکور احتمال پس زدن ایمپلنت و ناموفق بودن جراحی افزایش می یابد.

آیا میدانید....

شما می توانید دندان های خود را اقساطی و حتی بدون دریافت چک در کلینیک دندانپزشکی نصر ایمپلنت کنید؟

برای دریافت مشاوره رایگان

هم اکنون نوبت خود را رزرو کنید.

    شما همچنین می توانید برای رزرو نوبت یا مشاوره رایگان با شماره 44976318-021 یا شماره 09393559175 تماس بگیرید.

    دسته بندی ها
    خدمات

    ارسال دیدگاه

    آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

    لورم ایپسوم متن ساختگی با تولید سادگی نامفهوم از صنعت چاپ و با استفاده از طراحان گرافیک است. چاپگرها و متون بلکه روزنامه و مجله در ستون و سطرآنچنان که لازم است.

    آخرین نمونه کارها

    به راهنمایی و یا مشاوره نیاز دارید؟

    متن کپی رایت شرکت. تمامی حقوق محفوظ است.