ایمپلنت دندان یکی از روش های شناخته شده و پر طرفدار برای ترمیم دندان است. پروسه نصب ایمپلنت نسبتا سریع است و برای هر دندان بیشتر از یک ساعت زمان نخواهد برد. اگر بعد از جراحی اولیه و نصب ایمپلنت مشکل خاصی به وجود نیاید، نیازی به جلسات بعدی نیست و چکاپ سالیانه برای کنترل وضعیت دندان ها کافی است. ایمپلنت دندان دوام بسیار زیادی دارد و در صورت مراقبت مناسب می تواند تا سی سال دوام داشته باشد. طول عمر بسیار زیاد، یکی از دلایل محبوبیت آن است. استفاده از این روش رشد قابل توجهی در سال های گذشته داشته است. اما خیلی از افراد تصور می کنند این روش دردناک و زجرآور خواهد بود.
ساختار ایمپلنت از سه قطعه تشکیل شده است.
آیا ایمپلنت دندان دردناک است؟
فرایند نصب ایمپلنت دندان، فرایندی تهاجمی طبقه بندی می شود. به این معنا که شامل جراحی و باز کردن بخشی از لثه است. اما به لثه محل نصب ایمپلنت دندان، بی حس کننده تزریق خواهد شد و دردی احساس نخواهید کرد. تاثیر این بی حس کننده ها معمولا تا بیست و چهار ساعت باقی می ماند. بعد از این زمان ممکن است درد خفیفی در لثه خود احساس کنید. این درد با مسکن های معمولی قابل کنترل است و شدت کمتری از دندان درد های طبیعی دارد.
ساختار ایمپلنت دندان و دندان طبیعی کاملا شبیه به هم هستند.
مطلع بودن از فرایند نصب ایمپلنت دندان می تواند شما را برای نصب ایمپلنت آماده کند. اول از همه و قبل از هر چیزی، دندانپزشک تمام فضای دهان را ضد عفونی می کند. این امر برای از بین بردن باکتری های مضر و همینطور کاهش ریسک عفونت های دهان و دندان ضروری است. در واقع مواد عفونت زدایی که در این مرحله استفاده می شود، مشابه مواد عفونت زدایی است که برای بیماران مبتلا به عفونت های شدید لثه استفاده می شود. به این شکل امکان بروز عفونت بعد از جراحی بسیار کم می شود.
بعد از این مرحله، بی حسی موضعی به لثه های شما تزریق خواهد شد. در صورت نیاز ممکن است دندانپزشک اقدام به بیهوشی کامل شما بکند. بیهوشی در کلینیک دندانپزشکی با گاز مخصوص دندانپزشکی امکان پذیر است. این گاز خطری ندارد و حدودا برای دو ساعت شما را بیهوش خواهد کرد. بعد از کسب اطمینان از بی حس بودن لثه شما، دندانپزشک اقدام به شکافتن لثه می کند. سپس پایه تیتانیومی ایمپلنت را وارد استخوان فک شما می کند. بعد از آن تکیه گاه، به پایه پیچ می شود و بعد، تاج دندان روی تکیه گاه چسبانده می شود.
عفونت زدایی از بروز هرگونه عفونت در دهان و دندان شما جلوگیری می کند.
مراقبت های پس از جراحی
جلسات پیگیری بعد از انجام جراحی ایمپلنت دندان ضروری نیست، اما بهتر است برای آن اقدام کنید. با توجه به اینکه قبل از شروع پروسه، عفونت زدایی انجام می شود و همینطور بی حسی تزریق می شود، خطر و دردی شما را تهدید نمی کند. اما در صورتی که درد شدید یا بی حسی لثه بعد از بیست و چهار ساعت دارید، بهتر است به دندانپزشک مراجعه کنید.
کمپرس آب سرد می تواند در کنترل درد های خفیف موثر باشد و قرقره آب نمک ولرم به از بین بردن عفونت ها کمک می کند. اما باید در نظر داشته باشید، قرقره آب نمک با زخم های باز موجود در دهان شما می تواند دردناک باشد. سعی کنید از غذاهای نرم و خنک استفاده کنید. برای مثال پوره سیب زمینی، سوپ و آبمیوه انتخاب های مناسبی برای دوره نقاهت شما است. در صورت نیاز داروهای مسکن برای شما تجویز خواهد شد.
استعمال دخانیات تا چند روز بعد از جراحی، می تواند ریسک بروز عفونت را افزایش دهد. درد های خفیف لثه می تواند بر درد های ناشی از عفونت سرپوش گذاشته و عفونت اود کند. در صورتی که بعد از جراحی ایمپلنت دندان از دخانیات استفاده می کنید، حتما از دارو های ضد عفونت استفاده کنید. جرم گیری و عفونت زدایی مجدد هم می تواند گزینه مناسبی باشد. در صورتی که عفونت دهان و دندان پیشرفت کند، می تواند به ایمپلنت، لثه و دندان های طبیعی شما آسیب شدیدی وارد کند. همینطور این عفونت ها می توانند بر سلامت عمومی شما تاثیر منفی داشته باشند و باعث بیماری های دیگر شوند.
طول مدت نقاهت
تعداد ایمپلنت هایی که برای شما نصب می شود و همینطور سلامت عمومی شما در طول مدت نقاهت تاثیر گذارند. میانگین زمان بهبود کامل حدود ده روز است. در صورتی که تا هفت روز بعد از جراحی همچنان درد های خفیفی در لثه و دندان خود احساس می کنید، جایی برای نگرانی نیست. این درد ها را با کمپرس آب سرد و مسکن کنترل کنید. اما در صورتی که چهارده روز بعد از جراحی همچنان احساس درد دارید حتما به دندانپزشک مراجعه کنید. احساس درد بعد از دو هفته می تواند به دلیل وجود ایراداتی در نصب ایمپلنت یا بروز عفونت های دهان و دندان باشد.